Hobo Vadászatán jártunk

2023.01.24. 11:46

Gandalf eljött közénk, s mindenkit sokkal fiatalabbá varázsolt

M.B.E.

Fotó: Unger Tamás

„Számomra Pécs az egyik legszebb, legfontosabb város, itt léptünk fel vidéken először a Hobo Blues Banddel 1978-ban, s most eljöttem Önöknek meghajolni ezért” – mondta Hobo koncertzárszóként a közönség előtt letérdelve hétfőn este a Kodály Központban. De nem ezért ünnepelte percekig állva az ezer fős teltház, hanem mert több mint két órán át stúdió minőségben adta elő tehetséges fiatal társaival a Vadászat című kult duplaalbumot. És ez nem akármilyen teljesítmény egy 78 éves énekestől, aki színészi keretjátékkal is összekapcsolta az elhangzó számokat.

S ha már évek, egy híján negyven esztendős ez a duplalemez, a magyar rockzene egyik legjobb albuma, mely tematikus összeállítás veretes költői betétekkel, de a zenéje is igen színes dallamos hard rock és blues jellegével. Vadász, vad és hajtó pedig mindig lesz, tehát az aktulaitása is megkérdőjelezhetetlen. A zömmel 50-70 év közötti közötti hallgatóság visszafiatalodott, miközben Hobo hosszú fehér hajával mint a Gyűrűk ura Gandalfja robogott ide-oda a színen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában