Aki legyőzte az időt

2023.01.18. 10:18

Pláh Kata rendezővel találkozhat a közönség

Az olimpiai sportoló, Keleti Ágnes január 9-én ünnepelte 102. születésnapját. Az ő élete és pályája előtt tiszteleg az Aki legyőzte az időt című film, amelyet január 18-án, 18 órától a pécsi Uránia Mozi vetít közönségtalálkozóval egybekötve.

Cz. E.

Forrás: Egy.hu

Oláh Kata rendező a világ legidősebb olimpiai bajnokáról készített intim portréfilmet. Keleti Ágnes a torna kiemelkedő csillagaként tíz olimpiai éremmel a 20. században sport történelmet írt. A dokumentumfilm a sportolónő egy évét követi nyomon, a 100. születésnapjától a 101.-ig. Az életét naplójából, régi és friss interjúkból ismerjük meg, valamint életfilozófiáját és értékrendjét is elárulja.

A sportolónő élete elválaszthatatlanok azoktól a történelmi eseményektől, amelyeknek részese, vagy éppen elszenvedője volt. Megélt egy háborút, bujkálnia kellett, elvesztette családtagjait, emigrált és átélte a hontalanság érzését. Második otthonára Izraelben lelt, ahol közel 60 évet élt. Itt megteremtette a torna alapjait, valamint sportolók és edzők generációját nevelte ki. 

Az Uránia Moziban zajló vetítés után Oláh Kata rendezővel találkozhat a közönség, akinek olyan dokumentumfilmek köthetők a nevéhez, mint a Mesterségem címere vagy a Helló, Szia, Csókolom.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában