Újabb zenei ínyencség

2023.01.31. 08:50

Rézfúvósok játékával színesített orgona dallamok csendülnek fel a Pécsi Bazilikában

A világ egyik legnevesebb orgonagyártójáról elnevezett Angster-bérlet a Filharmónia Magyarország égisze alatt született meg jó pár évvel ezelőtt. Ennek 2022/23-as évadában, a január 31-ei koncerten Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész és az In Medias Brass együttes közös hangversenyét élvezheti a nagyérdemű a Pécsi Bazilikában este fél 8-as kezdéssel.

Cz. E.

A zenei ínyencségeket felvonultató bérlet olyan, mint egy különleges bonbon, amelynek minden egyes darabja a hangszerek királynőjeként is emlegetett orgonával van töltve, amelyet a koncertszervező cég folyamatosan megfűszerez valami nem mindennapival.

A január utolsó napi koncerten ez a fűszer pedig nem más, mint a 2010-ben alakult In Medias Brass, amely első közös célja a Dél-Koreában megrendezett, 6. Jeju Nemzetközi Rézfúvós Verseny volt, melyen elsöprő sikert aratott. A nemzetközi szinteken is megmártózott rézfúvós együttes most Pécsre látogat, hogy Kovács Szilárd Ferenccel, a Pécsi Tudományegyetem orgona, zeneelmélet, analízis, transzponálás és partitúra-játék tanárával kápráztassák el a közönséget. Az est folyamán Bach, Scheidt, Ewald, Gabrieli válogatott művei mellett az orgonaművész saját szerzeménye is felcsendül.

Minden évadban a világ legjobb orgonistái szólaltatják meg a Pécsi Székesegyház orgonáját, ami minden egyes alkalommal különleges élmény a hallgatóságnak, hiszen minden orgonaművész regisztrációja  más, ami új utakat nyit meg a zenében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában