Beköltöztek a Pál utcai fiúk

2023.01.19. 21:27

Siklós után még több településen megtekinthető lesz a népszerű vándortárlat

Zs. K.

A Csorba Győző Könyvtár közreműködésével a Móra Könyvkiadó „Pál utcai fiúk” vándorkiállítása nyílt szerdán a siklósi könyvtárban. A tárlat 2017-ben indult útjára a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Móra Kiadó Zrt. jóvoltából az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, és a legendás Molnár Ferenc-regény hőseit, művelődéstörténeti hátterét, jellegzetes, századfordulós tárgyait mutatja be az érdeklődőknek 11 tablón, képek, játékok segítségével. A Pál utcai grund képét megjelenítő installáción olyan QR kódokat helyeztek a kiállítás készítői, melyeket ha leolvasnak a kiállítás látogatói, akkor a Vígszínház által színpadra alkalmazott, azonos című darabban szereplő színészeket és az alkotókat láthatják, hallgatják, akik a könyv által közvetített értékekről és saját interpretációikról beszélnek. 

A Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpontban január 31-ig tekinthető meg a kiállítás, amely után február közepéig Sellyére, február 28-ig Kozármislenybe, március 14-ig pedig Harkányba költözik a vándortárlat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában