A művészetben is helyet kap a bor és a szőlő

2023.01.22. 18:50

Villány és Siklós együttműködve tervezi meg a rendezvényeit

Közös sajtótájékoztató keretében ismertette a siklósi és a villányi önkormányzat az idei programjait, valamint a már bejelenthető fellépőket.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs. K.

Vasárnap délelőtt a Bock Pince kupolatermében tartott sajtótájékoztatót Riegl Gábor siklósi és Mayer István villányi polgármester a programszervezőikkel. A dél-baranyai városvezetők nem először hozzák nyilvánosságra együtt az éves rendezvényeik időpontjait, és hívják fel a figyelmet a fontos, kiemelt programjaikra. A két város együttműködésének jeleként – a térség látogatottságának fellendítése érdekében – a korábbi években a siklósi vár adott otthont a szezonnyitó eseménynek, míg ezen a hétvégén Villányban jelentették be a már most feljegyezhető dátumokat és információkat.

Fotós: Zs.K.

– Az idei évben is a lehető legszínvonalasabb rendezvények megtartására törekszünk. Az elmúlt évben olyan fellépőket választottunk, melyekkel nem csak Villány, hanem az egész térség látogatottságához hozzá tudtunk járulni, és ezt a célt tűztük ki idén is 

– mondta Mayer István. Az idei rendezvények időpontjai már ismertek: a Rozé Fesztiválra július 7-8-án kerül sor, a Vörösbor Fesztivált pedig október 6-8-ig tartják, emellett három alkalommal (május 26-27-én, július 28-29-én, és augusztus 18-19-én) lesz „Péntek Villány? Szombat is Villány!” program.

Ezen kívül többek között a június 24-i Város napja, a nyáresti FröccsMozik, valamint a tavaly népszerű pincesori Borsétányok is gazdagítják majd a rendezvények sorát. Ami a fellépőket illeti, több egyeztetés még folyamatban van, de a Rozé Fesztiválon a Valmar popduóval már biztosan találkozhatunk, a júliusi „Péntek Villány? Szombat is Villány!” hétvégén pedig a Kowalsky meg a Vega érkezik a bor városába.

Fotós: Zs.K.

Siklóson március 31-én kezdik a tavaszi-nyári szezont a kétnapos II. Siklósi Városnapokkal, amelynek két fő fellépőjét be is jelentette az Acona Rendezvényszervező vezetője, Béni Gábor. Az első napon az Első Emelet, a második napon pedig a Follow the Flow ad koncertet, és természetesen helyi együttesek, helyi kulturális csoportok is fellépnek majd a Felszabadulás utcán felállított színpadon. A másik nagy rendezvény az augusztus 11-13-ig tartó Siklósi Várfesztivál, melynek programjai még szervezés alatt állnak.

Riegl Gábor polgármester elmondta, az idei évben a két város, Siklós és Villány együttműködése a június 10-én nyíló Siklósi Szalon alkalmával is megmutatkozik, ugyanis Kovács Ferenc siklósi festőművész ötlete nyomán a két önkormányzat, illetve borászatok támogatásával a bor és a szőlő téma köré fonódnak majd a képzőművészek alkotásai.

Fotós: Zs.K.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában