Brandenburgi versenyek a Kodály Központban

2023.02.02. 21:18

A Pannon Filharmonikusok négyen játszanak majd szólót

M. B. E.

A kép illusztráció

Fotó: tommaso79

A zeneművészek lelkük mélyén mind kicsit szólisták is, annak ellenére, ha hosszú távon inkább a nyugalmasabb zenekari tagságot választják. Így kisebb ünnep, amikor valaki az együttesen belül szóló szerepet kap. Ilyen kivételes alkalom lesz vasárnap, február 5-én a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok Brandenburgi versenyek című koncertjén.

Deák Márta koncertmester, Solymosi Péter trombita- és Gárdai Viktória fuvola szólamvezetők, valamint Murin Roman, a legutóbbi Év művésze díjas oboaművész lesz szólista a zenekarból, továbbá Balog József Liszt Ferenc-díjas zongoraművész is fellép az est során. A műsor a Bach-kompozíció második és negyedik versenyműve, valamint Prokofjev két szerzeménye (köztük a 20 évesen alkotott I. zongoraversenye). És még egy érdekesség, a IV. Brandenburgi verseny hármasverseny, melyben egy hegedű (Deák Márta) és két furulya (Prehoffer Gábor és Kovács Bálint) adja a szólista csoportot. A hegedű pedig Bachtól meglepő módon igen látványos, mondhatni hatásvadász futamokat játszik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában