Tombola is lesz

2023.02.20. 21:49

Álarcosbált szerveznek gyerekeknek klasszikus zenével

Szeretem, amikor eltűnik a Kodály Központban a földszinti széksor, mert olyankor többnyire extravagáns rendezvény következik: bálok, zenei versenyek, táncos rendezvények. Felnőttek ezt már sokszor megízlelhették, gyereknek viszont igen ritkán szerveznek efféle bulit.

M. B. E.

Fotó: Rawpixel.com

A hétvégén viszont kárpótolják ezen a téren az ifjúságot, a Fantasztikus klasszikusok sorozatban Camille Saint-Saëns Állatok farsangja című egyórás művét játsszák, farsangi díszekkel felturbózott környezetben, és a földszinten babzsákokra heveredhetnek le a fiatalok. 

Mi több, aki jelmezben érkezik, az két tombolajegyet is kap. Szóval könnyen lehet, hogy nem csak a különleges zene élményével, hanem valami ajándékkal távozik majd a koncert után – családi belépőket lehet nyerni a Mecsextrém Parkba, a Pécsi Zoo-ba, a Planetáriumba, továbbá Pécsi Pagony ajándékutalványt, süti- és pizzakuponokat, könyveket, képeket és naptárt.

A Pannon Filharmonikusok fiatalos sorozata február 25-én szombaton 18 órakor kezdődik, s ezúttal is Horváth Krisztián a házigazda. A Gandhi Gimnázium művészeti vezetőjéről tudni kell, hogy aktív közreműködőként, szervezőként, vagy színdarabok zeneszerzőjeként ott van a városban minden valamirevaló fiataloknak szóló klasszikus zenei műsornál, és többek között egyik zeneszerzője volt a Zrínyi-1566 rockoperának is). 

A télűző farsangi koncertről nem árt tudni, hogy eredetileg a francia zeneszerző így akarta kicsúfolni zenész kollégáit, rámutatva hogyan utánozza a nagybőgő az elefántot, vagy miként táncol a teknős Kánkánt. A programról a PFZ videomegosztó csatornáján humoros ajánlót is találhat a közönség, a rövidfilm pedig megelőlegez valamit a koncert hangulatából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában