Moziajánló

2023.02.03. 10:18

Amikor egy este alatt tönkre mehet minden

2017-ben minden tele volt az úgy nevezett Me too (#metoo) mozgalommal, amely az Amerikai Egyesült Államokból indult, hogy aztán világszerte felborzolja a kedélyeket. Ez a megmozdulás azok mellett a nők, de egyre több férfi mellett állt ki, akik szexuális zaklatás áldozatává váltak. A pécsi Apolló Moziban, február 3-án, este 7 órakor vetített A vád című film ezzel a mozgalommal kapcsolatban tesz fel kényes kérdéseket.

Cz. E.

Forrás: Apolló Mozi

A francia alkotásban Alexandre, egy mérnöknek készülő fiatal pár napra hazalátogat Párizsba, ahol megismerkedik anyja új élettársával, és annak 17 éves lányával, Milával, akivel bele is vetik magukat az éjszakai bulizásba. És a fiú élete egy este alatt összeomlik. A kiskorú lány nemi erőszakkal vádolja meg Alexandret. A bíróságon mindkét fiatal verziója előadásra kerül a saját emlékeik nyomán, aminek hatására felszínre kerülnek a családjaik különböző világnézetéből és vallásából fakadó ellentétek.

A tel-avivi születésű francia rendező, Yvan Attal legújabb filmje a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában került először levetítésére, amely olyan kérdésekkel szembesíti nézőjét, amely által világossá válik, hogy semmi sem fekete vagy fehér.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában