Egy anya gatyába rázza a lányát

2023.02.27. 10:18

Dan Gordon Becéző szavak című műve elevenedik meg a Kodály Központ színpadán

A Zsolnay Színház újra megnyitja a kapuit február 27-én 19 órakor a Kodály Központban. A darab, ami pedig megelevenedik a pódiumon Dan Gordon Becéző szavak című műve, amely a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása.

Cz. E.

Fotó: Dunántúli Napló

A történet középpontjában egy anya ál, akinek neve Aurora. Ő egy strapás édesanya, aki sziporkázó, szórakoztató, de a legrosszabbkor szól, tapintatlan és mindig hibátlanul szúrja oda a legbrutálisabb megjegyzéseket. Pedig Aurora mindig a legjobbat akarja, és eljött az a pillanat, amikor az egész életét parkoló pályára állítja, hogy végre gatyába rázza a lányáét, aki mellesleg férjes asszony, és gyerekei vannak.  

A darab alapjául szolgáló regény emlékezetes és a film is, amely az Esőember adaptálójának jóvoltából színdarabként is meghódította a közönséget, ami mindenekfelett arról szól, hogy sohasem késő az őszinteség. 

A magyar előadás Larry McMurtry regénye és a Paramount Pictures Corporation filmprodukciójának James L. Books által írt forgatókönyve alapján készült. A színdarab karaktereinek bőrében Gyabronka Józsefet, Horváth Illést, Cseh Juditot, Hernádi Juditot és Péter Katát láthatjuk.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában