Fotók és tárgyak a középpontban

2023.02.09. 10:18

Palatinus Dórának nyílik kiállítása a Pécsi Galériában

Az első pécsi Képzőművészeti Fesztivál, másnéven a LOKART 2021-ben a mozgás témakörével foglalkozott.

Cz. E.

Fotó: SeventyFour

A Kritikus díját ekkor Palatinus Dórának ítélték oda, akinek február 9-én, délután 5 órakor nyílik meg Lehetséges jelen című kiállítása a Pécsi Galériában.

A tárlaton a művész tárgy- és fotóegyütteseken keresztül mutatja be többféle nézőpontból szűkebb és tágabb környezetét. A kiállított művek a városi táj átalakulásával, a változással és az átmenetiséggel foglalkoznak. A fotók a pusztulás, a megújulás és a fejlődés fogalmát kutatják. A szobrokkal a városi tájban található szerkezeteket tovább gondolásának tekinthetők, amelyet a művész a saját jelenléttel, a belső térrel, az otthon fogalmával összekapcsolni.

A 2021-ben Lehetséges irányok című alkotásával nyerte el a kritikusok elismerését, ami lehetőséget biztosított neki, hogy egyéni kiállítással mutatkozhasson be a városban.

Az egyetem Képzőművészeti Intézetének Szobrászati Tanszékének tanársegédjének kiállítását Gálosi Adrienne esztéta fogja megnyitni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában