Folytatódik a közművelődés

2023.02.07. 11:46

Rózsafán törekednek a kultúra széleskörű megismertetésére is

M. R.

Forrás: Rózsafai Önkormányzat

Mint arról korábban már írtunk, a településen egyre nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a helyi kultúra megismertetésére. Erre törekedtek a magyar kultúra napja alkalmából tartott rendezvényükön is, ahol kifejezetten a helyi népdalkincs bemutatását kívánták elősegíteni. 

A napokban Németh Norbert polgármester közösségi oldalán arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy a 2023-as évben a közművelődési feladatellátás is megújul: – Hamarosan elkészül az éves szolgáltatási terv, amelynek létrehozását nagyban támogatni fogja a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) által szervezett szakmai nap.

Szintén az NMI által indított országos program „A szakkör”, amelybe kapcsolódva Rózsafán is többfajta kézműves tevékenységgel ismerkedhetnek meg a helyiek. Ősz óta zajlik a hímzőszakkör, valamint quilling szakkör is indult, amely februárban is folytatódik, az új év első foglalkozására február 2-án délután került sor. 

A quilling során feltekert papírcsíkokból formálnak a résztvevők különféle alakzatokat, ebből készítve díszes képeket – a technika eredete a reneszánsz korba nyúlik vissza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában