Fergeteges hangulatú moldvai szórakozást ígérnek

2023.02.07. 08:50

Táncon keresztül ismerhetünk meg más kultúrákat

Ha kitáncolnánk magunkból a januárt, akkor a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermében február 9-én megrendezett táncháza tökéletes választás lehet. A talpalávalót Bergics András és barátai szolgáltatják 19 órás kezdéssel.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Mirko Macari

A nyugati világban az 1900-as évek közepétől elindult egy új táncos szórakozásforma. Klubszerű keretekben az európai néptánckincs elsajátítására és művelésére vállalkoztak tánc- és zenekedvelő fiatalok, de olyan módon, hogy a táncok egyben érzelmi és fizikai önkifejező szerepet és eleven társas szórakozást is jelentsenek. Ennek nyomán hazánkban is kialakult ez a táncház kezdeményezés amatőr néptáncegyüttesek tagjainak hozzájárulásával.

Bergics András már másfél évtizede foglalkozik moldvai muzsikával. Számtalan koncertet és táncházat tartott már Magyarországon és külföldön egyaránt a PásztorHóra zenészeként. A kora februári estén a budapesti moldvai szcéna ismert és megbecsült zenészeivel invitálnak minden érdeklődőt egy fergeteges hangulatú táncházra. A moldvai táncok főleg körtáncok, melyekhez bárki csatlakozhat kezdőtől a haladó táncosig.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában