Idegenvezetők világnapja lesz

2023.02.18. 12:30

Új séták indulnak a Zsolnay Negyedben

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából február 25-én szombaton három új, tematikus sétát hirdet a Zsolnay Örökségkezelő NKft.

M.B.E.

Fotó: AS

A török kori Pécsre és a város rejtett udvaraiba lehet majd ily módon bejutni, a Zsolnay Negyed farsangi tárlatvezetésén pedig álarcot is készíthetünk. A török kori séta a székesegyház mögött található Középkori Egyetemtől indul 11 órakor és az ősi intézményen túl bemutatják az Aranyos Mária-kápolnát, a város török hódoltság alatti életét. 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Pécs rejtett udvarainak kincseihez 26-án 11 órától indul a séta az Ókeresztény Mauzóleumtól és a látogatók megtekinthetik a föld feletti és föld alatti római kori világot is, majd olyan belső zárt udvarok következnek melyek egy része világörökségi helyszín. Míg a Zsolnay Negyed, a Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjteményben  25-én 14.30 órakor lesz farsangi tárlatvezetés és kézműves foglalkozás. 

Itt a Zsolnay család és a gyár érdekes történetei hangzanak el, valamint a korabeli farsangi szokásokról, babonákról, gasztronómiai sajátosságokról számol be a korhű jelmezekbe öltözött idegenvezető, végül saját álarcot is lehet készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában