Virágvasárnap

2023.03.25. 12:36

A béke érdekében csendülnek majd fel a dallamok

A virágvasárnapra meghirdetett „Békeének-lánc” elnevezésű kezdeményezéshez a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) örömmel fogadva a kezdeményezők megkeresését és felkérését, támogatólag csatlakozott.

W. K.

Fotó: Havran Zoltán

– Ennek értelmében tisztelettel és szeretettel ajánljuk a tagegyházak figyelmébe, hogy április 2-án, a virágvasárnapi istentiszteleteken énekeljék el az „Adj békét a mi időnkben” kezdetű éneket, amely több felekezet énekeskönyveiben is megtalálható, vagy bármely más, a békéért Istenhez fohászkodó éneket, dalt (pl. Szent Ferenc békehimnuszát), ezzel kérve a történelem Urát, hogy kegyelmes szeretetével vessen véget a szomszédságunkban dúló háborúnak – emelte ki a MEÖT.

A Békeének-lánc ötlete a Szóládi Református Egyházközségből indult. – Április 2-án szólaljanak meg nem csak a templomokban, imaházakban, de a kulturális intézményekben, közösségi házakban, oktatási intézményekben és a világhálón is mindenütt a békedalok! – áll a felhívásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában