Premier előtti vetítésen a Hadik

2023.03.07. 09:56

A magyar történelem legvakmerőbb húszárcsínyét mutatja be a film

Premier előtti vetítésen nézhető meg a Hadik című magyar történelmi film március 8-án, délután 6 órakor az Uránia Moziban, amelyet közönségtalálkozóval is egybekötöttek a szervezők.

Cz. E.

A romantikus történelmi kalandfilm történelmünk egyik legdicsőbb mozzanatát, Hadik András merész berlini portyáját és a legendás 24 darab balkezes kesztyű történetét mutatja be, ami sajnálatos módon, de kevésbé ismert és tárgyalt mozzanat.

Ez az 1757-ben zajló esemény a történelem legvakmerőbb huszárcsínye. Hadik Mária Teréziától kapja a feladatot, hogy induljon Berlinbe, és Nagy Frigyes porosz király távollétében elfoglalják és megsarcolják az ellenséges fővárost. A két város közti - 450 kilométer - távot az éjszaka leple alatt mindösszesen hat nap alatt tett meg Hadik és csapata. A poroszokat váratlanul éri a rajtaütés, pont ezért fényes sikerrel zárul a küldetés. Hadik csapata pedig azelőtt távozik az elfoglalt Berlinből, hogy az ellenség erősítése megérkezne a városba.

A közönségtalálkozó vendégei Szikora János rendező, valamint Szalma Tamás és Trill Zsolt főszereplők lesznek, akikkel Lengvárszky Attila fog beszélni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában