Premier előtti vetítésen az új kalandfilm

2023.03.29. 08:50

A mozivásznon elevenedik meg a legendás szerepjáték

Új kalandfilm a láthatárón Dungens & Dragons: Betyárbecsület címen, amelyet a pécsi Cinema City premier előtt március 29-én is vetít, 19 óra 20 perckor.  

Cz.E.

Forrás: youtube

A film egy sármos tolvaj és annak különc kalandorokból álló bandájáról szól, akik nagyszabású akciót terveznek. A cél egy elveszett ereklye megszerzése, de a küldetés veszélyessé válik, amikor kiderül, hogy rossz emberekkel húznak ujjat. 

Az alkotók a legendás szerepjáték, a Dungens & Dragons gazdag világát és játékos szellemét ültették át mozivászonra. A játék maga is egy fantasy világban játszódik, amelyben a játékosok megalkothatják saját karakterüket, majd képzeletbeli kalandokra indulnak egy kialakított és meghatározott környezetben. A játékhoz tartozik egy játékmester is, akit Dungeon Masternek neveznek. Ő az, aki a történet mesélőjeként és bírájaként fenntartja a környezetet, amelyben a kalandok megtörténnek, és a játékvilág lakóinak a szerepét is betölti.

A filmet egy duó jegyzi, méghozzá Jonathan Goldstein és John Francis Daley párosa. Előbbivel, mint színészként találkozhattunk a Drake és Josh, Az utolsó óra vagy éppen a Meteor című sorozatokban, és a másik alkotó is leginkább színészi szerepeiről ismert: az NBC vígjáték-drámájában, a Freaks and Geeks-ben ő alakított Sam Weirt-et, valamint a Bones című sorozatban Dr. Lance Sweets-t, amiért 2014-ben PRISM-díjra jelölték.  

De talán nem is a rendezők a húzóerők ennél az alkotásnál, hanem a színészgárda, amelyben megtaláljuk Hugh Grant-et, Chris Pine-t, Michelle Rodriguez-t vagy Regé-Jean Page-et.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában