Mélyültek a kapcsolatok

2023.03.28. 13:58

A zselici falvak bemutatták helyi értékeiket, és ínycsiklandozó kóstolókkal várták az érdeklődőket

Cz. E.

Újra megrendezték a Szigetvári Vigadó Kulturális Központban a Térségi Közösségi Ünnepet március 25-én. A negyedik alkalommal megszervezett rendezvény a zselici falvak értékbemutató találkozója, amelynek szervezője és koordinátora ismét Vásárosbéc és az itt működő, Virágóra alapítvány volt. Az eseményhez társprogramként csatlakozott a második éve nagysikernek örvendő gyümölcsoltó nap és magcsere a Gyümölcsoltó Alapítvány jóvoltából.  

A kiállításokhoz, illetve a szellemi értékek bemutatójához tökéletes helyszíneket alakított ki a Szigetvári Kultúr és Zöld Zóna Egyesület.  

A települések standjain a helyi értékek és az ínycsiklandozó kóstolók mellett, helyet kaptak a Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott, szakköri munkák is. A térségi ünnepségen saját standdal vett részt az intézet Baranya Vármegyei Irodája. De Szigetvár is képviseltette magát intézményeivel és civil szervezetivel. Interaktív bemutatót tartott a Szigetvári Zrínyi Vár, de jelen volt a Városi Könyvtár, a Szigetvári Várbaráti Kör és vidékfejlesztési pályázati tanácsadással a Szinergia (Leader) Egyesület is. 

A rendezvényen több település is tiszteletét tette, mint például Almamellék, Almáskeresztúr, Ibafa, Katádfa, Nagydobsza, Somogyapáti, Szentlászló, Vásárosbérc. De bemutatkozott az ünnepségen a több településen Jelenlét Pontot üzemeltető Katolikus Karitasz is.  

A rendezvénynek köszönhetően a zselici települések képviselői közti szakmai és személyes kapcsolatok tovább mélyültek és a szigetvári lakosság is megismerhette a falvak kulturális értékeit, munkafolyamatait. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában