Fotóiból sugárzik a szeretet

2023.03.16. 21:09

Árnyalt képek az uszoda világából

A pécsi úszóedző, Jancsik Árpád legjobban sikerült fotóiból látható egy kiállítás - a csütörtöki megnyitón mi is ott voltunk.

bama.hu

– Amikor eldöntöttem, hogy fotózni fogok, akkor a legnehezebb az volt, hogy pontosan elkapjam azokat a pillanatokat, azokat a tizedmásodpereket, amiket el szerettem volna. Ezt kellett megtanulnom elsőként 

– mondta a csütörtök délutáni megnyitón Jancsik Árpád úszóedző. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a sportban sikert sikerre halmozó szakember hobbifotósként kezdte, most pedig az első kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. 

Jancsik Árpád immár 18 éve dolgozik úszóedzőként, mostani fotói kevéssé meglepő módon még az uszoda egyszerre ismerős és ismeretlen világában készültek. Láthatjuk a képeken azokat a pillanatokat, amelyeken a versenyzők (sejtésünk szerint) a hajnali kezdést, az első vízbeugrást fogadják nem túlságosan kitörő lelkesedéssel, de van olyan kép is, amelyen az alapvetőn magányos sportban megjelenik a közösség élménye.  

Ahhoz, hogy ezek a képek ennyi árnyalt jelentést hordozni tudjanak, ahhoz a téma iránti szeretetnek maximálisnak kell lennie – ne legyen kétségünk, Jancsik Árpádnál ez meg is van.

A kiállítás a Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtárban, a pécsi Nagy Jenő utcában április harmadikáig tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában