Pécs maga lesz a Kánaán

2023.03.31. 20:12

Az Aréna után a Káptalan Kertet is megtölti Azahriah

Nyár, napsütés, jéghideg sör, fröccs, jókedv, buli és a legmenőbb zenekarok. Minden év nyarán ez jellemzi a Káptalan Kertet, ami 2023-ban sem lesz máshogy, hiszen a hely újra megtelik zenével és élettel. És már szemezgetni is lehet a májusi, júniusi és augusztusi programok között.

Cz. E.

Fotó: KISS ANNAMARIE

Egy jó táncra, egy kis szabadságérzetre mindig szükség van. Ezt ígérik a Káptalan Kert szabadtéri koncertjei, ahol még egy eső sem akadályozhat meg minket a szórakozásban. Nézzük, mire számíthatunk!

A tavasz utolsó hónapjában öt szabadtéri koncertnek is otthont ad a kert. Május 18-án három energikus banda bulija nyitja meg az évadot. Fellép a zsámbéki fiatalokból megalakult ethno-beat zenekar, az Aurevoir, a budapesti székhelyű magyar világzenei együttes, a Góbé, valamint a pécsi zenei élet megkerülhetetlen együttese, a Kubalibre. Rögtön másnap, azaz május 19-én egy kirobbanó formában lévő különleges zenekar, a Hiperkarma veszi be a szabadtéri színpadot, hogy balladákkal, régi és új dalokkal, érdekességekkel, meglepetésekkel örvendeztessék meg a rajongóikat. És május 20-án sem pihen a kert, hiszen jön a Bagossy Brothers Company, akik garantáltan megteremtik a jókedvet, és fix, hogy az Olyan ő daluk Pécs legtávolabb pontján is hallható lesz a lelkes, énekeskedvű közönség miatt.

A Káptalan Kert második hétvégéjének elő napján, azaz május 26-án a rap, a break, a graffiti és a turntablism kerül fókuszba a Street Code 2023 nevet viselő eseményen. A hónapot a Kossuth- és Liszt-díjas gitároslegenda, Tátrai Tibor új bandája, a Godfater zárja május 27-én.

Június 9-én érkezik Pécsre az 1989-ben megalapult, azóta meghatározó magyar rockzenei együttes, a Tankcsapda, majd június 16-án a Punnany Massif veszi be a színpadot, akik huszadik születésnapjukat szeretnék megünnepelni a pécsi közönséggel is. Az első nyári hónap tizenhetedik napján a magyar rocktörténelem két ikonikus legendáját, az 50 éves LORD-ot és a 60 éves Rudán Joe-t köszönhetjük Pécsen. Június 24-én pedig a téli telt házas klubkoncert után Manuel érkezik városunkba egy még nagyobb show-val.

És hogy mi lesz a nyár utolsó hónapjában? Augusztus 5-én érkezik hozzánk a Papp László Arénát is megtöltő Azahriah, majd 11-én az Afrika és a Balatoni nyár című dalokat jegyző KFT érkezik a kertbe, akik 1981-es megalakulásuk óta rendszeresen koncerteznek. Őket augusztus 18-án a Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, azaz HOBO követi, aki újra megtiszteli jelenlétével a pécsi közönséget.

A hónap zárásaként pedig jön Szikora Róbert és az R-GO augusztus 26-án, hogy megmutassák, hogy mi is az az igazi „csikidám” életérzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában