Kalandozás egy távoli országban

2023.03.09. 08:50

Az út most a Dél-afrikai Köztársaságba vezet

Egy újabb afrikai országba kalandozhatunk március 9-én, este 6 órai kezdéssel a Művészetek és Irodalom Házában.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Matej Kastelic

A Pécsi Tudományegyetem egyetemi docense, a Természettudományi Kar dékánja, a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszékének vezetője, Dr. Trócsányi András Dél-afrikai Köztársaság: Három világ egy országban címen tart előadást a pécsi nagyérdeműnek. Ez a déli állam szerves része az afrikai kontinensnek, amelyről az átlag sokkal többet tud, mint bármelyik más afrikai országról. Ez az ismeretség köszönhető annak, hogy a történelmi fejlődés, az Európával és a világgal kialakított kapcsolataiban, erőforrásaiban, adottságaiban, problémáiban és ezek kezelésében igen gyakran egyedi utakat jár(t) be az ország.

Az előadó szerint azonban, hogy a klisséken túl az egyediséget, a konfliktussal terhelt mindennapjait megértsük ennek az államnak, sok időt kell eltölteni ezen a tájon.  

Dr. Trócsányi András szerencsének érzi magát, hogy huszonhárom éve rendszeresen visszatér kedvenc országába, és az itt látottak, hallottak, tapasztaltak alapján képes rövid ízelítőt adni a március 9-ei rendezvényen azokból a jellemvonásokból, amelyeket a Dél-afrikai Köztársaságot jellemzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában