Dedikáltathatunk is

2023.03.30. 08:50

Belekóstolhatunk Dragomán György legújabb könyvébe

Adjuk meg a módját! címmel jelent meg 2022 decemberében Dragomán György legújabb könyve. Március 30-án az új kötetről az íróval Lokodi Ákos kreatív séf beszél az E78 épületében 19 órától.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: PIC SNIPE

A 2020-as Főzőskönyv édestestvére az alábbi mondattal kezdődik: „Főzést tervezgetni szinte jobb, mint főzni, evésre emlékezni szinte jobb, mint enni”. Ennek a könyvnek is egyaránt ott a helye az első kötet mellett a konyhában.

A kötetben családi történeteket, vicces vagy éppen szívbe markoló novellákat, irodalmi szemelvényeket olvashatunk, valamint az elmaradhatatlan új recepteket is megtaláljuk a könyvben. Az író olyan kérdésekre ad választ, mint például, hogy mi köze a druidáknak a padlizsánhoz, az omlettnek a jazzhez, a durumlisztnek a bronzhoz, de megtudhatjuk azt is, hogy hogyan főznek rizottót a szerelmesek, miért érdemes negyedórán át enni egyetlen almát és még sok más érdekességre is fény derül olvasás közben. 

A beszélgetés során a nézők belekóstolhatnak több témába is, szó lesz írásról, főzésről és élményekről. Mindemellett pedig megvásárolhatók lesznek az író könyvei, és még dedikálásra is lehetőség nyílik.  

Az előadás jegyvásárláshoz kötött.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában