Jubilálnak

2023.03.29. 18:44

Csodás zenéket, híres sztárokat hallhatunk az új évadban is

Jubilál a Pannon Filharmonikusok, amely 2023-2024-ben huszadik esztendeje indít bérletet a budapesti Művészetek Palotájában.

M. B. E.

Fotó: Pesthy Márton

 Ha ehhez hozzátesszük, hogy a Kodály Központban meghirdetett évi 40-50 koncertjén túl rendszeresen felépnek Bécsben a Musikvereinban is, akkor egyértelművé válik, hogy szépen halad előre a zenekar.

A MüPa bérletet most hirdették meg, abból pedig első kézből tudhatjuk meg, hogy milyen világsztárokra, érdekes összeállításokra számíthatunk Pécsett is. Hiszen a fővárosi koncertek mindig pénteken zajlanak, egy nappal korábban csütörtökön pedig gyakorlatilag ugyaenezzel a műsorral jelentkezik a pécsi bérlet.

Nos, a következő évadban olyan vendégművészekkel dolgozik együtt a Pannon Filharmonikusok – többnyire Bogányi Tibor vezető karmester irányításával, mint Jennifer Pike hegedűművész, Leo McFall karmester, Balázs János zongoraművész, Kelemen Barnabás hegedűművész, Varga Gilbert, Gérard Korsten, Hája Domonkos karmesterek, vagy például Valentine Michaud szaxofonművész. A Pannon Filharmonikusok OTT VAN címmel hirdette meg következő évadát utalva arra hogy ott van Pécsett, Budapesten és Európában, fiatalok és idősek körében egyaránt. Mert a zenekar a MüPában is folytatja családbarát programját: a 6-18 éves fiatalok díjmentes bérletet igényelhetnek az együttestől.

Amire tehát Pécsett is készülhetünk: műsoron lesz többek között Bartók Táncszvitje, Bruch hegedűversenye, Rahmanyinov III. szimfóniája, Dohnányi Ünnepi nyitánya, Rahmanyinov III. zongoraversenye, Saint-Saëns III. szimfóniája. Lesz Verdit, Paganinit és Strausst megidéző est, hallhatjuk Janáček Sinfoniettáját, Glazunov Szaxofonversenyét és Sosztakovics 12. szimfóniáját, majd Beethoven első és kilencedik szimfóniájával zárul a program. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában