Itáliában barangolhatunk

2023.03.17. 09:54

Fotókon tárul fel a titokzatos Olaszország világa

Olaszország kerül terítékre a március 17-i kiállítás megnyitóján délután 5 órai kezdettel a Csorba Győző Könyvtárban.

Cz. E.

Fotó: Laufer László

A tárlat anyaga Boda Miklós irodalomtörténész, a széles körű ismeretségnek és elismertségnek örvendő pécsi könyvtáros olaszországi fényképeiből lett kiválogatva. Boda Miklós mindig is nagy Itália-rajongó volt, ami annak is köszönhető, hogy 1973-ban egy hónapos nyelvi továbbképzésen vehetett részt Perugiában, a 80-as években pedig két alkalommal is eredményesen pályázott féléves olaszországi ösztöndíjra. Élmény és lehetőség volt számára mindez, hiszen tudományos érdeklődésében mindig is domináltak az olasz vonatkozások. A kint tapasztaltakat folyamatosan megosztotta másokkal, kiváltképp kollégáival. A fényképezőgép pedig folyamatosan vele volt, és elmondható az irodalomtörténészről, hogy művészi igénnyel alkotó fotós, aki sok évig tagja volt a Mecseki Fotóklubnak.  

A Tudásközpontba szervezett Erről jut eszembe... címet viselő kiállításon köszöntőt mond Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója, valamint Hámori Gábor fotóművész, a Mecseki Fotóklub tagja.  

A tárlatot Jankovits László irodalomtörténész nyitja meg. Egy rövid műsorral, pedig a Csorba Győző Könyvtár kórusa is készül a megnyitóra.  

A kiállítás április 15-ig tekinthető meg, a könyvtár nyitvatartási idejében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában