A legjobbak továbbjutottak

2023.03.09. 13:58

Három baranyai iskola versmondó palántái mérettették meg magukat

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

Két év kihagyás után a napokban rendezték meg a pécsváradi Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskolában a német nyelvű versmondó versenyt, melyre három általános iskolából – Pécsvárad, Nagypall, Geresdlak – érkezett negyven kisdiák, hogy kiderüljön kik szavalnak a legszebben közülük.

Eredmények. 1. évfolyam:  1. Kulcsár Nora (Pécsvárad), 2. Hecker Hanna (Pécsvárad),  3. Szabó Bartos Zselyke Eszter (Geresdlak). 2. évfolyam:  1. Link Petra (Nagypall), 2. Braun Barna (Pécsvárad), 3. Haris Viktória  (Pécsvárad), 3. évfolyam:  1. Albert Szonja Lara (Pécsvárad), 2. Mehlmann Molli és Gungl Dominik (Pécsvárad), 3. Gulyás Emma  (Nagypall), 4. évfolyam: 1. Albert Andor, 2. Sárközi Léna, 3. Stiefel Hanna (mind Pécsvárad). 

Mundart (nyelvjárás) kategóriában különdíjban részesült Link Lygia Johanna (Pécsvárad) és Keszler Flórián (Pécsvárad).

Mint a pécsváradi iskola írta: a továbbjutottaknak további sok sikert kívánnak az április 15- i megyei versenyen, illetve azt is közölték, hogy a német nyelvű versmondó eredményhirdetés után Gászné Bősz Bernadett átadta a pécsváradi intézménynek a „Der Weg – Ungarndeutsche Zeitreise” című társasjátékot, a Pécsváradi Német Nemzetiségi Önkormányzat ajándékát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában