Emmausz-járás

2023.03.24. 19:28

Húsvéthétfőn megtelik a pincesor

Összeállt az idei Emmausz-járás programja, amely egy máig fennmaradó, több mint 100 évre visszanyúló, eredendően bólyi német népszokás.

W. K.

Fotó: AS

 Az évszázados hagyomány szerint húsvéthétfőn a családok rokonaikkal és vendégeikkel kivonulnak a települést övező pincefaluba. A helyi pince­gazdák az idei évben is nyitott ajtókkal és a táj jellegzetes boraival várják rokonaikat és ismerőseiket ezen a napon.

Az Erzsébet Vigadó tájékoztatása szerint április 10-én 15 órakor veszi kezdetét a mulatság. A pincesor különböző pontjain különböző fellépőkkel. 

A Lustige Bohler, a Sátorhelyi Néptáncegyüttes, és a Bier Kapelle gondoskodnak a jó hangulatról, a színpadon, az Ébert Pince előtt 16 órakor Roll’r koncert veszi kezdetét. Kiegészítő programként a Batthyány téren egész nap megtekinthető lesz A mi Emmauszunk szabadtéri fotókiállítás, a hozzá tartozó, a Nemzetiségi Kör és a Bólyi Német Önkormányzat által közösen készített emmauszi életkép és a feldíszített tojásszökőkút is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában