Goya nyomában

2023.03.26. 10:17

Két nagy név előtt is tiszteleg a művészeti portrésorozat legújabb darabja

A Művészet templomai című művészeti portrésorozat egy újabb darabját mutatja be a pécsi Apolló Mozi március 26-án, délután fél 5-ös kezdéssel. Az alkotás Jean-Claude Carriére Goya művészetét, festményeit és magát az embert kutatja egy érzelmekkel és festészettel teli utazás során.

Cz. E.

Forrás: Apolló Mozi

A José Luis López Linares által rendezett dokumentumfilm elsősorban Jean-Claude Carriére forgatókönyvíró óriást követi nyomon, amint Goya mesterműveinek máig ható erejét kutatja egy európai kultúráról, filmvilágról, érzelmekről, festészetről és természetesen Spanyolországról szóló elmélkedéssel teli utazgatás során. A 2022-ben elhunyt Carriére több mint harminc helyre látogat el, hogy a művész nyomába eredjen.

A filmet jegyző José Luis López Linares-nek már köszönhető egy alkotás a portrésorozaton belül, méghozzá az, amelyik Bosch életét és munkásságát mutatja be. A most rendezett darab is tökéletes tisztelgés egy nagy művész, azaz Goya előtt, valamint Carriére előtt is főt hajt, aki a világ legnagyszerűbb szerzői filmjeinek társírója is volt, mint például Miloš Forman-nak, Volker Schlöndorff-nak, Julian Schnabel-nek vagy éppen Lius Buñuel-nek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában