Jegyek még kaphatók!

2023.03.22. 08:50

Kiölnek minden emberséget Woyzeck-ből

Még kaphatók jegyek a Magyarországi Német Színház március 22-ei, délután 7 órai kezdésű Woyzeck című adására, amelynek a Janus Egyetemi Színház ad otthont.

Cz. E.

Fotó: Pixel-Shot

A címszereplő Franz Woyzeck egy egyszerű közlegény, aki elkeseredetten szereti házasságon kívül született kisfiát és barátnőjét. Ahhoz azonban, hogy eltudja tartani őket felajánlja testét áltudományos orvosi kísérletek számára. A közlegény folyton hajszolja magát, hogy elég pénzt keressen, hogy szeressék, hogy mindenkinek megfeleljen. És mások is, köztük felettese és orvosai is addig nyüstölik, amíg ki nem ölnek belőle minden emberséget. És végül mindez olyan tragédiába torkollik, ami nem jelent többet, mint egy újabb tökéletes gyilkosságot. 

A darab Georg Büchner drámakötetének nyomán született meg, amelyben egy olyan társadalmi modellt állít fel, ahol a középpontban nem az egyén terhelhetősége vagy gyengesége áll, hanem egy arrogáns és képmutató társadalom erőszakossága, mely pénzért, kiváltágokért, és a hatalomért folytatott küzdelemben nem rest, hogy tönkretegyen egy embert testileg és mentálisan egyaránt.  

Az előadás az Osztrák Kulturális Fórum Budapest támogatásával jött létre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában