Moziajánló

2023.03.14. 10:18

Mágikus állatokkal kalandoznak: német sikerkönyv adaptációja a moziban

A Mágikus Állatok Iskolája című könyvsorozat már a mozikban is hódít. A kötetből készült adaptáció a Rejtélyes Gödrök alcímet viseli, amelyet a pécsi Cinema City március 14-én, délután fél 2-kor vetít.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Zoran Zeremski

Gyerekként sokszor álmodoztunk arról, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzánk kötődő állat, aki megért, beszélgetni tudunk vele és mindenhová el is kísér. A Mágikus Állatok iskolájában a tanulók pont ilyen barátra lelnek. Az új tanév pedig új kalandokat tartogat Ida és barátai számára. Rejtélyes gödrök bukkannak fel az oktatási intézmény területén – erre a különleges jelenségre keresik a választ, míg új mágikus állatok szegődnek a segítségükre.  

A könyvsorozat Margit Auer német író munkáját dicséri, aki hosszú ideig újságíróként tevékenykedett, de miután megszülettek fiai, egyre inkább érdekleni kezdte őt a gyermekkönyvek világa. 2013-ban kezdte el a mágikus állatokról szóló sorozatát, ami egyből óriási siker lett a 8-10 évesek és a szülők körében.  

A film rendezője Sven Unterwaldt, akinek több gyermekfilm is kapcsolódik a nevéhez, valamint ő jegyzi a német 7 törpe és A 7 törpe visszatér, avagy az erdő nem elég című filmeket is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában