Hastánccal is készülnek

2023.03.02. 08:50

Nílus parti estet tartanak Pécsett a Művészetek és Irodalom Házában

A Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Évad programsorozatának keretében Nílus parti estet tartanak március 2-án a Művészetek és Irodalom Házában délután fél 6-os kezdéssel.

Cz.E.

A kép illusztráció

Fotó: Molnár Péter

Az esemény három előadást foglal magába. Elsőként Kubassek János geográfus, tudománytörténész, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója Almásy László nyomdokain a Szahara bűvöletében címen tart előadást. A kutató mesél majd arról, hogy ki volt ez a kalandos életű utazó, akinek életéről filmet is forgattak Az angol beteg címen, ami által a világ egyik legismertebb magyarjává vált.

A híres felfedezőt fókuszba helyező előadás után Horváth Zoltán egyiptológus, a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményének főmuzeológusa mesél pályájáról Kincsvadász, bajkeverő, hős és specialista: Az egyiptológus a filmvásznon, a képernyőn és a filmgyártásban címen. A kutató számos egyiptomi feltárásban részt vett, a közelmúltban pedig a Marvel Studios Holdlovag című filmsorozatának elkészítésében működött közre szakértő konzulensként. 

Az estet Gyenis Boglárka és az Oriental Fusionett hastáncbemutatója zárja. A hazai és nemzetközi versenyeken is elismert csoport tíz éve táncol együtt, és a modern hastánc élményeibe avatnak be.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában