Moziajánló

2023.03.25. 10:00

Női rendező munkáját dicséri a Mások gyerekei című alkotás

Március 25-én, 19 óra 30 perces kezdéssel egy családot fókuszba helyező francia filmdrámát vetít a pécsi Apolló Mozi Mások gyerekei címen.

Cz. E.

Forrás: pixabay.com

Az alkotás főhősét, Rachelt Virgine Efira, a belga színésznő és televíziós műsorvezető alakítja, aki olyan filmekben mutatta már meg a tehetségét, mint a Benedetta, az Életem Nagy szerelme vagy éppen a Paris Memories. 

A Mások gyerekei című filmben Rachel tanárnőként dolgozik. Imádja a munkáját, szenvedéllyel teli életet él és egyre közelebb kerül új szerelméhez, Alihoz. A férfinak egy korábbi kapcsolatából már van egy négyéves kislánya, akit Ali egy idő után be is mutat Rachelnek. A kezdeti nehézségek ellenére közel kerül egymáshoz a nő és a kislány, igazi kapcsolódás alakul ki közöttük, de folyamatosan nyomukban van egy mindannyiukat üldöző kérdés, azaz, hogy igazi családdá tudnak-e válni. Ráadásul Rachel lassan negyvenéves lesz, és él benne a vágya, hogy ő maga is gyereket szüljön, akit így még egy kérdés kísért, hogy vajon érdemes ezért mindent feláldoznia, amit eddig felépített, vagy élhet enélkül is teljes életet.  

A tizenharmadik alkalommal megrendezett Frankofón Filmnapok keretében több női rendező alkotásának bemutatását tűzték ki a szervezők. A Mások gyerekei című alkotásnak is egy hölgy a direktora, méghozzá Rebecca Zlotowski, akinek első nagyjátékfilmjét (Belle Épine) a 49. Crtics’ Week rendezvényen mutattak be, és 2011 januárjában elnyerte érte a legjobb első filmnek járó Louis Delluc-díjat, valamint a francia kritikusok szakszervezetének legjobb első film díját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában