Rendhagyó séta nőnap alkalmából

2023.03.07. 09:26

Pécsi női képzőművészek nyomába eredhetünk

A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 nevű galériájában két kiállítást láthatnak márciusban az érdeklődők. Az egyik a március 2-án megnyitott Színerő - Léptékváltás tárlat, a másik pedig a március 9-án nyíló Anna Mark kiállítás. És még egy túrát is szerveznek nőnap alkalmából március 8-ára.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: antoniodiaz

A Színerő - Léptékváltás tárlaton a Keserü Ilona festőművész által alapított Színerő szimpózium legutóbbi alkotásai láthatók egészen április 2-ig. A másik kiállítás során Anna Mark lenyűgöző világába kaphatnak a látogatók betekintést. A művésznő olyan vizuális nyelvet fejlesztett ki, amelyet a legkülönbözőbb források ihlettek, így az anyagok, gesztusok és szimbólumok összetett fúziójává áll össze minden alkotása. Az m21 Galériában most megvalósuló tárlat a szentendrei Ferenczy Múzeum 2022-es Árnyékok és jelek kiállítás pécsi bemutatója, amelynek keretében hetvenöt eredeti alkotást láthat a közönség.  

Március 8-án a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Párbeszédek címen nőnapi sétát szervez, amely során pécsi női képzőművészek kiállításait tekinthetik meg a résztvevők. Februárban öt tárlat is nyílt a városban, ahol kizárólag női alkotók munkái láthatók. A nőnap pedig kiváló apropó, hogy minél többen megismerhessék ezen művészek alkotásait.

A tervezett program szerint délután 5 órakor a Martyn Ferenc Galériánál kezdődik a séta, ahol a Tabula rasa néven, Burkus Judit és Vercz Szilvia képzőművészek kiállítása lesz megtekinthető, fél 6-kor a második állomáson, az Ancora Galériában folytatódik a túra, ahol Kanics Dorottya, Nagy Sarolta és Nemes Zsuzsa festőművészek Nem alszom, de álmos vagyok tárlatát fedezik fel a résztvevők. Ezt követően, 6 órakor az út a Pécsi Galériába fog vezetni, ahol Palatinus Dóra képzőművész Lehetséges Jelen tárlatát vesznek részt az érdeklődők, majd zárásként, fél 7-kor a Gebauer Galéria lesz a cél, ahol Varga Rita képzőművész Kertem, Alany és oltás című kiállítása lesz megtekinthető.

A sétán túl egy rendhagyó párbeszédre is sor kerül az alkotókkal, melynek keretein belül egymás munkáiról fognak beszélgetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában