Újra a NOX-szal forog a világ

2023.03.20. 20:34

Péter Szabó Szilviék országos turnéja látványos táncjelenetekkel  szombaton a pécsi Expo Centerbe érkezik

Volt egyszer egy NOX együttes, mely 2002–2009 között működött igazán: a könnyűzenei együttes a magyar népzenét ötvözte modern elemekkel, táncos színpadi jelenetekkel, a frontembert pedig Péter Szabó Szilviának hívták.

Mészáros B. E.

Fotó: EMIL CHALHOUB

Kiadtak nyolc albumot (egytől egyig mind aranylemez lett) és a 2005-ös kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon tizenkettedikek lettek Forogj világ! című számukkal. Az együttes 13 évi csendet követően tavaly ősszel újjászületett (Budapesten, az Arénában volt novemberben nagyszabású koncertjük 20 éves jubileumuk alkalmából a Főnix legendája címmel). Most pedig tavaszi turnéra indulnak, melynek e hétvégén szombaton Pécsett az Expo Centerben lesz a második megállója.

Csütörtökön Szombathelyen kezdődik a tízállomásos országjáró körút, Pécset követően pedig Veszprémben, Szegeden, Szolnokon, Miskolcon, Debrecenben, Békéscsabán, Nagykanizsán döntően sportcsarnokokban lépnek fel, végül Székesfehérváron április 23-án zárul a turné.

Régi és egészen új dalok szerepelnek a műsorban, a NOX-tól elvárható pazar vizuális látvánnyal, különleges technikai megoldásokkal, monumentális táncszínházzal. Az egyedi koreográfiát Péter Szabó Szilvia és a csapat másik közismert tagja, Nagy Tamás alkotta meg és a Varidance társulat adja elő. A hosszú hallgatást követően Szilvi így összegzett az Aréna-estről: “Olyan élménnyel lettünk mindannyian gazdagabbak, melyet a koncertturnénk során is szeretnénk újra átélni országszerte a rajongóinkkal ”

Ősszel a Budapest Sportarénában szinte az összes NOX klasszikus felcsendült, sőt a nemrégiben megjelent vadonatúj NOX lemezből is hallhatott egy kis ízelítőt a közönség. Ezen az albumon 11 új dal szerepel, erőt adó, vígasztaló, borzongató és mosolyt fakasztó szerzemények NOX-os hangzásvilággal, ősi magyaros elemekkel, népzenei betétekkel. A régiek közül pedig hallható majd a Százszor ölelj még, a Forogj, világ, a Túl a Varázshegyen, vagy a Szeretem. Szóval NOX-ra fel, mert kezdődik a tánc!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában