A húsvéti nyuszi nyomába erednek

2023.03.30. 14:20

Színes programokkal várja a családokat húsvéthétfőn a Zsolnay Negyed

Immár kellemes hagyomány, hogy húsvéthétfőn vidám ingyenes programokkal várják a Zsolnay Negyedbe a pécsi, baranyai családokat.

M. B. E.

Fotó: © Unger Tamás

Ezúttal is így lesz április 10-én, ringató koncerttel indul a nap, délelőtt 10 órától többféle hangszerrel. Az öt éven inneni gyerekek kipróbálhatják a hangszereket, de közös éneklés és játék is lesz az E78-as teremben.

Tojáskereső detektívjáték kezdődik 11 órakor a Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadánál A Húsvéti Nyuszi nyomában címmel. Ennek keretében a gyerekek felfedező térkép segítségével találhatják meg a Negyedben elrejtett különleges tojásokat. Délután 14 órától ugyancsak az E78-ban többféle kézműves foglalkozást próbálhatnak ki az érdeklődők: lesz itt tojásfonás, papírtojás-díszítés és krumplinyomda is. 

A Könyvből kélt Napocska című zenés mesejátékot mutatja be 15 órakor népi hangszerekkel Tamás Éva játékmester és Bogárdi Aliz muzsikus. Ekkor dalokra, mondókákra, sok-sok mozgásra és nevetésre kell készülni.

A napot végül a Lajtorja zenekar koncertje zárja 17 órától. A zenekar vezetője, Kiss Szabolcs a Pannon Filharmonikusok harsonaművésze, akit a klasszikus zenében jártas gyerekek Csigabáként is ismerhetnek. De jön ekkor Csiganyó is, Szendrői Zsuzsanna szaxofonművész, valamint az ütőhangszeres Bánki Géza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában