Filmajánló

2023.03.24. 10:18

Szörnyetegek: rossz szomszédi viszony egy spanyol faluban

A pécsi Apolló Moziban is megtartott 13. Frankofón Filmnapok keretében március 24-én, este fél 8-kor vetítik Rodrigo Sorogoyen francia-spanyol drámáját, amely a Szörnyetegek címet viseli.

Cz. E.

Fotó: Antonio Guillem

A film története egy spanyol faluban, Galicia szívében játszódik. Itt él Antoine és Olga, egy francia házaspár, akik növénytermesztéssel és romos házak megóvásával foglalkoznak. Ez az élet kezdetben idillinek tűnik, de beárnyékolja boldogságukat az, hogy a viszonyuk a spanyol ajkú szomszédokkal közel sem békés. A tervezett szélerőműpark-beruházás körül hamar elmérgesednek az ellentétek, különösen a szomszéd testvérpár brutális harcmodora miatt. Az idő előre haladtával pedig Antoine és Olga élete kerül veszélybe.  

Az alkotást az a Rodrigo Sorogoyen jegyzi, aki előző filmes sikereit – Anya, A rendszer –  televíziós műfajokkal pihent ki, aminek során egy olyan hatrészes szériát valósított meg Riot Police néven, ami a korrupciótól áthatott fővárosi aljas utcákon játszódik. Az alkotás a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál programjában is szerepelt versenyen kívül.  

A direktor Apolló Moziban is vetített Szörnyetegek című drámája a spanyol filmakadémia szerint a rendező legsikeresebb műve, hiszen kilenc Goya-díjat is besöpört, köztük a legjobb filmnek, rendezésnek, operatőrnek, eredeti forgatókönyvnek és eredeti filmzenének járó elismerést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában