Babits60

2023.04.29. 17:34

Emlékezetes esttel ünnepelték az évfordulót a Babits-ban

A közelmúltban rendezték meg iskolánk a pécsi Babits Mihály Gimnázium 60 éves jubileumának csúcspontját, egyben záró rendezvényét, a Babits60 zenés estet, kapcsolódva a magyar költészet napjához.

bama.hu

Forrás: Voisingers, Facebook

Az esemény műsora az iskola volt és jelenlegi művészeti életéből felépített összművészeti előadás volt, mely elsősorban Babits munkásságára, megzenésített verseire épült.

Az iskola honlapjának beszámolója szerint az intézmény több, volt és jelenlegi tanulója és tanára is részt vett a kulturális eseményen, így például Almájer Fanni (12.F), Gocsál Eszter (12.B), Horváth Bendegúz (10.C), Horváth Elizabet (12.B), Lukács Botond (9.A), Rostás Dóra (11.E), Sebestyén Virág 12.F), Strasszer Márton (11.C), valamint Horváth Adél, Kovács Anett, Komjáti Dalma, Siptár Miklós, Takács Levente (öregdiákok), a tanárok közül pedig Balásy Szabolcs, Kopeczky Péter, Magasi András, Révész György és Vezér András.

A fellépők között voltak az Ostinato, a Dutar és a Vivat Bacchus együttes, valamint a VoiSingers és a Babits Kamarakórus Balásy Szabolcs vezetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában