Sólyom Katalin

2023.04.22. 20:39

Sok kéz kellene ahhoz, hogy összeszámoljuk az emlékezetes alakításait

A pécsi színházbarátok mindegyikének biztosan van kedvenc színésze, színésznője. Mi pedig abban vagyunk egészen biztosak, hogy az egyik leggyakrabban előkerülő név visszatekintő sorozatunk legújabb szereplője.

bama.hu

Sólyom Katalin 1940-ben született Budapesten. Az ELTE kémia–fizika szakán 1964-ben szerzett diplomát, a színjátszást az Universitasban kezdte, többek között Jordán Tamással, Hetényi Pállal, Fodor Tamással, Halász Péterrel. 1968-ban került a Pécsi Nemzeti Színházba. aktív színészként elvégezte a Színművészeti Főiskolát is. Ötven év számtalan emlékezetes szerepe mellett igen aktív közéletet folytat a városban.

A fontosabb szerepeit felsorolni lehetetlen vállalkozás – ráadásul a lista folyamatosan bővül. Hogy mást ne mondjunk, a tavaly bemutatott Zanox – Kockázatok és mellékhatások című filmben simán hozott egy olyan alakítást, amelyre sokáig emlékezni fogunk – ahogy folyamatosan tukmálja a bundáskenyeret hősünkre, az önmagában is egy iszonyatosan pontos korrajz, finom iróniával és kellő árnyalással.

Merüljünk hát el a képek birodalmában, idézzünk kedvenc pillanatokat – merthogy jó sok van, és mindegyik idézhető, abban egészen biztosak vagyunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában