Új köntösben egy régi klasszikus

2023.04.01. 09:56

Veszett száguldozás egy veszett világba

David Lynch személye megkerülhetetlen a filmtörténelemben, hiszen olyan alkotásokat köszönhetünk a rendezőnek, mint a Radírfej, Az elefántember, a Twin Peaks tévésorozat vagy a Veszett a világ című film, amelyet április elsején újra vászonra tűz a pécsi Apolló Mozi este 8 órakor.

Cz. E.

Forrás: Apolló Mozi

A film hőhőse Sailor Ripley éppen most szabadult a börtönből. Felveszi a kapcsolatot régi szerelmével, Luluval és elszöknek a lány vallási fanatikus anyja, Marietta elől, aki annyira ellenzi a kapcsolatukat, hogy mindent bevet, hogy szétválassza a párt. A fiatalok New Orleans felé veszik az irányt, de nyomukban van az anya által felbérelt magándetektív, Farragut, akinek az a feladata, hogy terveiket keresztezze. De az édesanya nem éri be ennyivel, ezért egy kegyetlen kábítószer-kereskedőt is ráállít a lányára és annak barátjára. Az út során pedig Sailor és Lulu sok furcsa ember találkozik.

A film forgatókönyvét maga David Lynch írta Barry Gifford azonos című regénye alapján. Az alkotás több jelölést is kapott, de csak a Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma díját zsebelte be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában