Nagy népszerűségnek örvendtek a lufi zsiráfok

2023.05.21. 17:30

Napos időben zajlott az idei év Zsolnay Piknikje a Negyedben (galéria)

Május 19-21 között rendezték meg a Zsolnay Pikniket, amely idén is számos programmal várta a látogatókat. A rendezvénynek a Zsolnay Kulturális Negyed adott otthont, ahol egész napos családi programok, koncertek és kulturális csemegék várták az érdeklődőket.

M. R.

Fotó: Laufer László

Az esemény május 19-én kezdődött a Múviláv koncertszínház nagy zenekaros előadásával az E78 koncerttermében. A zene szerelmesei élvezhették a különleges hangzást és a filmekből ismert dallamokat.

Május 20-án a piknik területén számos program közül választhattak a látogatók. Az Amalgam Collection pécsi telephelyén gyárlátogatásra lehetett jelentkezni a Pirogránit udvarban. A látogatók betekinthettek az autómodellek készítésének folyamatába és megismerhették az Amalgam Collection egyedi világát.

A legkisebbek sem maradtak program nélkül. LEGO-Duplo játszóház és a Nevetnikék Alapítvány gyerekprogramja várta a gyerekeket. 

Az alapítvány segítői lufiállatok hajtogatásával várták a legkisebbeket.

Ez a foglalkozás nagyon népszerű a gyerekek körében, örömmel viszik magukkal a színes lufiformákat. Csináltunk már zsiráfot, papagájt, kutyát és kardot is 

– számolt be Kapitányné Légrádi Éva a Nevetnikék képviseletében, miközben már szombat délelőtt jópár gyermek legyeskedett a lufis asztalka körül.

A délután folyamán koncertek és színpadi előadások szórakoztatták a közönséget. A Bóbita Bábszínházban az Esti Mese című darabot láthatták a kicsik, míg a Bóbita szabadtéri színpadon a Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar adott elő rokkendroll műsort.

Baba-mama jógával is várták az édesanyákat, ahol közösen nyújtózkodhattak az anyukák és csemetéik.

Az esti órákban a zenéé volt a főszerep. A Ripoff Raskolnikov Band és az I Am Soyuz mellett a Kollár-Klemencz Kamarazenekar is fellépett.
Május 21-én többek között a Bóbita Bábszínházban a CINI-CINI MUZSIKA című előadás szórakoztatta a legkisebbeket, illetve a MintaPinty Zeneka is koncertezett.

A délutáni órákban a re:public projekttérben könyvbemutató és kortárs divatperformanszok várták az érdeklődőket. A Ginkgo téri színpadon aZorka és a Kozma Orsi Quartet biztosították a jó hangulatot.

Este a Pirogránit udvarban a Chanson Elysée című francia sanzon esten Csemer Boglárka és Kárász Eszter léptek fel.

A kulturális élmények mellett a Zsolnay Pikniken lehetőség nyílt véradásra is. A zeneteremben az önkénteseket a véradók számára kialakított hely várta.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában