Moziajánló

2023.05.24. 10:30

Újabb közönségtalálkozót tartanak az Uránia Moziban

Közönségtalálkozóval egybe kötött vetítést tartanak május 24-én, délután 6 órakor a pécsi Uránia Moziban Az első kettő című filmmel kapcsolatban.

Cz. E.

Forrás: youtube

A magyar romantikus film középpontjában egy pár áll, akik távkapcsolatban élnek. Az amerikai lány és magyar fiú életében nem várt fordulat következik be, amikor tervezett házasságuk váratlanul kudarcba fullad. Egy napjuk van, hogy eldöntsék kapcsolatuk sorsát. Tudatában vannak annak, hogy a köztük lévő távolság hamarosan több ezer kilométerre növekszik. Az utolsó napjuk rohanás, és csak egy álomképbe kapaszkodnak, melyben ők az első két ember, akik az idők kezdetén megszerették egymást – mindeközben a családi vacsorát elköltik, a bőrönd megtelik, a repülő felszállási ideje pedig vészesen közeledik.

A film rendező-forgatókönyvírója, Szövényi-Lux Balázs érkezik Pécsre, hogy egy találkozó keretében meséljen a filmről, az alkotás folyamatáról. A magyar direktor fiatalon kezdte el a filmezést tanulni méghozzá autodidakta módon. Katapult című kisjátékfilmjével több nemzetközi díjat is elnyert, köztük két elismerést is bezsebelt a Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm Fesztiválon. Az első kettő az első nagyjátékfilmje, amelynek Boldizsár nevű főhősét Bergendi Barnabás személyesít meg, aki 2019 és 2022 között a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában