Népi kultúra

2023.06.01. 11:00

A kozármislenyi különleges talkshow középpontjában a helyi néptáncegyüttes

Különleges beszélgetőpartnerekkel várja az érdeklődőket Dombi-Mirolya Liza a KultúrSzalon Exkluzív kulturális talkshowra június 2-án, délután fél hatkor a Kozármislenyi Művelődési Központban.

Cz. E.

Idén ünnepli huszonöt éves jubileumát a Józsa Gergely Néptánccsoport, akiknek ars poeticája kifejezi törekvéseik lényegét: „Jövője annak lehet, ki megbecsüli gyökereit!” 

A csoport célja kezdetektől fogva az, hogy megismertesse, megőrizze és átörökítse a népi kultúrát, a táncot, a népzenét, a néphagyományokat, a szokásokat. Ezzel a motivációval ma már a város kulturális életének egyik motorjává váltak. 
A talkshow házigazdája a néptáncegyüttes alapító-vezetőjével, Baumholczer Angélával beszélget felidézve a hosszú utat, melyet kezdetektől a sikeres jelenig megtettek. 

A Nívó-díjban részesült csoport idén arany minősítést szerzett a dél-dunántúli regionális gyermek- és ifjúsági fesztiválon Szekszárdon, ahol három vármegye számos csoportja versenyzett. Ebből adódóan a beszélgetés másik vendége Nyemcsok Pál lesz, aki öt éve oktatja az ifjúságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában