32. Siklósi Szalon

2023.06.07. 09:00

A szőlő és a bor jelenik meg az alkotásokban

Szombaton 17 órakor 70 képzőművész alkotásával nyílik meg az idei, immár 32. Siklósi Szalon a vár emeleti kiállítótermében.

Zs. K.

Fotó: il21

A vendégeket Riegl Gábor köszönti, majd dr. Cs. Tóth János művészettörténész nyitja meg a tárlatot. Az eseményen a látogatók Krutek Anna és Vertike Anna Viola hegedűjátékát is meghallgathatják. Az idei kiállítás különlegessége, hogy a képzőművészek előre megadott tematika – „a szőlő és a bor a művészetben” – alapján alkottak. 

A Szalon 1991-ben harminc alkotóval indult, a villányi művésztelep és a siklósi alkotótelep művészeinek bemutatkozásaként, mára 70 tagja van, felerészt megyén belülről, felerészt az ország különböző pontjairól. Akad köztük határon túli, valamint Kossuth- és Munkácsy-díjas művész is.

A megnyitó után a várkápolnában koncertek várják majd az érdeklődőket, ahol 17.30-kor fellép a Dolce Hegedűegyüttes és Rózsa Bernadett énekesnő. A várudvaron 18 órától a Szélkiáltó együttes műsorát tekinthetik meg a várlátogatók. 

A bor és szőlő ihlette alkotások augusztus 20-ig tekinthetők meg a várban. Ezután, mint Kovács Ferenc festőművész, egyben a Siklósi Szalon főszervezője elmondta, több hazai borvidékre is tervezik elvinni a tárlatot, sőt – mint az a korábbi években is történt – külföldi kiállítást is terveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában