Ezüst Medve-díjas film az Apolló Moziban

2023.06.02. 10:00

Ha igazán szerettél valakit, az nem múlik el

Ha francia és még romantikus is, akkor biztos, hogy nem lőhetünk mellé a filmmel. Ilyen alkotás a Szerelemmel, szenvedéllyel című dráma is, amelyet a pécsi Apolló Mozi június 2-án este 8 órakor vetít.

cz. e.

Fotó: G-Stock Studio

A filmet ajánló oldalakon a tényleges történet előtt ez az idézet áll: „Ha igazán szerettél valakit, az nem múlik el…” És minden e mondat körül forog igazából. Sara és Jean hosszú évek óta szerelmesek egymásba, és a szenvedély sem hagyott alább kettőjük között az idő múlásával. Kapcsolatuk megingathatatlan, azonban egy reggelen Sara meglátja az utcán régi szerelmét, François-t, azt a férfit, aki bemutatta őt Jeannak, és akit gondolkodás nélkül hagyott el az új szerelemért. Azon a bizonyos reggel nem váltanak egyetlen szót sem, de Saraban felélednek a régi érzelmek, és minden megváltozik.  

A film forgatókönyvét Claire Denis és Christine Angot párosa írta, akiknek ez a harmadik közös munkájuk. Második közösen írt alkotásuk a Jöjj el, napfény!, amely számos nemzetközi díjat nyert el. 

A Szerelemmel, szenvedéllyel, amelyet egyébként Claire Denis rendezett, a 2022-es Berlinale Fesztiválon elhozta a legjobb rendező kategóriában az Ezüst Medve-díjat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában