Programajánló

2023.06.05. 20:16

Kedden Pécsen is kezdetét veszi az Ünnepi Könyvhét

Kilencvennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete az Ünnepi Könyvhetet 2023-ban. A programsorozathoz a pécsi Csorba Győző Könyvtár is csatlakozott, ahol június 6. és 12. között kötetbemutatókkal és interaktív foglalkozásokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

Cz. E.

Fotó: Marharyta Gangalo

Június 6-án, délelőtt 10 órakor a Pinokkió Gyermekkönyvtárban Balatonyi Lilla író, állatorvos tart foglalkozást a gyermekek nyelvén a felelős állattartásról az Egy cica útmutatója kis gazdiknak című könyvén keresztül.  

A rendezvénysorozat második napján, azaz június 7-én, délután 2 órakor Ángyán Patrícia lesz az Apáczai Csere János Fiókkönyvtár vendége, aki az idén megjelent könyvéről, a Szakításunk naplójáról fog mesélni az érdeklődőknek.  

Június 8-án, délelőtt 10 órakor a Tudásközpont Körbirodalom Gyermekkönyvtár ad otthont egy interaktív könyvbemutatónak. Agócs Írisz érkezik az intézménybe Vonalból kimenni ér! című kötetével. Délután 2 órakor a Csipkefa Gyermekkönyvtárba érdemes ellátogatni, ahol terítékre kerül Szakonyi Balázs Erdők, mezők, nádak, erek, a sziklák nem felejtenek könyve. A nap zárásaként délután 5 órakor a Tudásközpont Konferenciatermébe várják az érdeklődőket, ahol Méhes Károly A fikusz téliesítésének napja című kötetével kapcsolatban tartanak beszélgetést.  

Pénteken, azaz június 9-én délelőtt 10 órakor az Apáczai Csere János Fiókkönyvtárban Jakab Adrienn, az Annabella eleven képzelete könyv szerzője tart interaktív foglalkozást. Délután fél 2-kor, aki június 8-án lemaradt Szakonyi Balázs kötetbemutatójáról, annak lehetősége van résztvenni interaktív foglalkozásán a Pinokkió Gyermekkönyvtárban. A nap záróelőadásaira a Tudásközpontban kerül sor, ahol bemutatják délután 5 órakor a Kemény Zsigmond emlékezete nevű kötetet, valamint fél 7-kor Havasréti József terepmunka című kötetét.  

Június 10-én az Ünnepi Könyvhét keretében a Retro Könyvvásár ugyanúgy, mint minden szombaton, megnyitja kapuit, hogy az érdeklődők kedvükre válogathassanak a könyvek között.  

A programsorozat záróeseménye június 12-én lesz az Apáczai Csere János Fiókkönyvtárban, ahol Villányi Rózsa érkezik Az egyetlen című kötetével.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában