Bulira fel!

2023.06.07. 11:30

Rajtol a fesztiválszezon: hamarosan megtelik a Sétatér, június végétől dübörög a Fishing

Hamarosan vége az iskolának, indul a szabadtéri rendezvények sorozata szerte az országban. Baranyában is lesz öt, döntően könnyűzenei fesztivál, de a punktól a metálon át a jazzig a folk-rockig igen széles a nyári zenei skála.

Mészáros B. Endre

Fotó: Löffler Péter

Kezdjük a Káptalan Kerttel a pécsi szabadtéri színpadon, mely május közepétől minden hétvégén húzós rockzenével jelentkezik (legutóbb többek közt a Vágtázó Halottkémek és az Ivan & The Parazol volt a vendég). Ide most pénteken a Tankcsapda, szombaton a Margaret Island érkezik, de jön még júniusban a HoneyBeast, a Punnany Massif, a Lord és Rudán Joe is, valamint Manuel.

Úgy kétszáz méterrel arrébb, a bazilika alatt június 22–25. között zajlik a Sétatér Fesztivál zúzós koncertekkel, de valójában 29-ig lesznek itt esténként vidám zenés programok. Hallhatunk két francia és egy horvát bandát is, valamint olyan zenekarokat, mint a Paddy and the Rats, a Fran Palermo, a Random Trip, vagy a Kubalibre. Emellett látható szabadtéri mozi és a LOKART Képzőművészeti Fesztivál is ekkor zajlik Pécs több pontján.

A baranyai nyár fő alter akciója, a Fishing on Orfű június 28-tól négy napon át hét színpadon közel másfél száz fellépőt hoz a Panoráma Campingbe, s itt lesz mindenki, aki hazai viszonylatban számít. A Quimbytől a Carson Comán át Kispál és Lovasiig, valamint tehetséges, szárnyaikat próbálgató friss zenekarokig. Ráadásul jön egy erős nosztalgiavonal is Bródy Jánossal, Hobóval, KFT-vel, Kontroll Csoporttal az élen.

A progresszív rock hívei ezúttal június 26. és július 2. között zarándokolhatnak a paksi Gasztrobluesra, ahol korábban már olyan legendákat hallhattak, mint Keith Emerson, az Uriah Heepből Ken Hensley, a Yesből Rick Wakeman, vagy a Colosseumból Chris Farlowe. Ezúttal pedig találkozhatnak Miller Andersonnal, a Nenad Zlatanovics vezette Texas Flooddal, a blues, folk-rock gitáros-énekes francia Gaelle Buswellel, a Melissa Etherdge gitárosával, a kanadai-amerikai Philip Sayce-szal.

Aztán csak pár napot kell aludni, hogy július 6-tól már igazán kemény zenére bulizzunk, ismét Orfűn, a Panoráma Campingben, a Toxic Weekenden. Itt három nap alatt harminc zenekar lép fel, a legjobb hazai és kiemelkedő külföldi punk valamint hardcore csapatok. A hazai felhozatalból nem maradhat el a Hétköznapi Csalódások vagy a Prosectura, és érkeznek olyan sztárvendégek, mint az angol Cockney Rejects, a holland Discharger vagy a birminhami GBH.

Ezt a rendkívüli sorozatot pedig egy igen színes zenei programsorozat zárja augusztus 1–5. között az Ördögkatlan Fesztiválon, Beremenden, Nagyharsányban. Több mint félszáz koncert hallható, s van ebben komolyzene éppúgy, mint jazz, folk, világzene, pop meg rock is. Színpadra áll többek közt a Bohemian Betyars, Frenk, Péterfy Bori, a 30Y, a Kiscsillag, a Platon Karataev, Dés László, a Budapest Jazz Orchestra, a Csík zenekar Kiss Tibivel, Csaknekedkislány, vagy a francia Kaophonic Tribu is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában