A jövőről is beszélnek

2023.06.08. 10:30

Színház lesz, de az minden mennyiségben

A Janus Egyetemi Színház ad otthont a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál nyitó szakmai eseményének június 8-án, délután 3 és este 10 óra között.

Cz. E.

A Kodály gimnazistáinak egyik előadása

A módszertani rendezvény a Magyar Drámapedagógia Társaság, a JESZ és a Bóbita Bábszínház közös szervezésében valósul meg, amelyet ajánlanak drámapedagógusoknak, színházi neveléssel foglalkozóknak, hivatásos vagy független színházi műhelyek munkatársainak, gyermek- és diákszínjátszó-rendezőknek, színház- és dráma szakos hallgatóknak, művészeti iskolák tanárainak, közművelődési szakembereknek, szakmán kívüli érdeklődőknek.

Az esemény meghívott előadói Dolmány Mária, Gabnai Katalin, Kaposi László, Németh Katalin, Stenczer Béla, Szakall Judit és Trencsényi László. Az ő segítségükkel az érdeklődők visszatekinthetnek az 1972 óta kétévente, majd évente megrendezett hazai gyermekszínjátszó fesztiválok krónikájára. Mindemellett felidézik a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozók legszebb pillanatait, valamint a műhelykonferenciákon elsődleges céljuk, hogy új utakat keressenek a résztvevők, amely a gyermekszínjátszás jövője felé vezet.  

Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyhez link a konferencia Facebook-eseményénél található: https://www.facebook.com/events/952267472704903 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában