Kiállítás

2023.06.01. 17:50

Vándorútra indult Baranyában a Szeleburdi család

Bálint Ágnes-vándorkiállítás érkezett Siklósra, a városi könyvtárba.

zs. k.

A Móra kiadó 2016-ban, a szerző 95. születésnapja alkalmából Vecsés város támogatásával készítette el a kiállítást az óvodások, kisiskolások számára. Most a Csorba Győző Könyvtárnak köszönhetően Siklósra is eljut a tárlat.

A kiadó korábbi életmű-kiállításaihoz hasonlóan ez is tablókat és tárgyakat tartalmaz. Minden tablóhoz kapcsolódnak tárgyak és feladatötletek. Így a legfiatalabb olvasók játékokon, közös mókán keresztül ismerkedhetnek meg Bálint Ágnes mesehőseivel, miközben a tablók tartalma a nagyobb gyerekeknek és a felnőtteknek nyújt tartalmas élményt. A kiállított tárgyak között látható a szerző írógépe, rajzfilmvázlat, Frakk figura, Mazsola tökházikója és barátai, a faliszekrényből elővarázsolt iskola és maga Böbe Baba is. 

A kisebbek memóriakártyákon ismerkedhetnek a könyvekkel, a nagyobbak pedig játékos feladatokkal mérhetik fel tudásukat a Szeleburdi családdal kapcsolatos ismereteiket. De megnézhetik idegennyelvű könyveit is. A tárlat június 2. és 16. között a siklósi könyvtár nyitvatartási idejében látogatható.

Siklós után Pécsváradon (június 16–30.), Bólyban (június 30. – július 14), Szentlőrincen (július 14– 28.), Beremenden (augusztus 25. – szeptember 8.), Szigetváron (szeptember 8–22.), szeptember 22-től Pécsen, illetve július 28 – augusztus 25-ig a KönyvtárPontokon találkozhatunk még a rajzfilmes kiállítással. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában