Nemzeti kavalkád

2023.07.17. 18:50

Tánccal nyitották meg a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemet Pécsett (galéria)

Egy év választja el a negyed évszázados szülinaptól a pécsi Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemet, amely július 17-én vette kezdetét egy a külföldről hazánkba érkezők számára rendezett táncházzal és megnyitóval a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központban. 

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Huszonhat országból hatvanöt diák érkezett a 2023-as nyárra Magyarországra. Érkeztek jelentkezők Belgiumból, Brazíliából, Csehországból, Finnországból, Németországból, az Egyesült Államokból, Szerbiából, Spanyolországból, Ukrajnából, Nagy-Britanniából, Kanadából, Horvátországból, Kínából, Romániából, Oroszországból, Franciaországból, Görögországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Svájcból, Olaszországból, Lengyelországból.

Igazi nemzeti kavalkád ez, a külföldi állampolgárok pedig azért jöttek ide, hogy négy héten át elmerüljenek a nyelvtanulásban, mindezt már az érkezésüktől kezdve. De nem minden csak a tanulásról fog szólni: megismerkednek a magyar gasztronómiai hagyományokkal, tematikus sétákon ismerik meg a várost, és még filmklub is várja őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában