Hányattatott sors

2023.11.21. 10:00

Az alkoholista apának és az ismét terhes anyának nincs ideje tízéves lányukra

A Leöwey Filmklub keretében újra műsorra tűzi november 21-én délután 5 órakor a pécsi Apolló Mozi A csendes lány című ír drámát.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

Adott a történet főhőse, Cáit egy tízéves, csendes kislány, aki hányattatott körülmények között nőt fel. Az édesanyának, aki örökké kimerült és ismét terhes, nem jut ideje a lányra a többi gyereke mellett, az alkoholista, hirtelen haragú édesapa pedig jobb is, ha nem foglalkozik vele. A család végül úgy dönt, hogy az lesz a legjobb, ha Cáit-et a nyárra rokonokhoz küldik. A lány egy gyermektelen párhoz kerül, akiknél egy páratlan új világ tárul fel előtte. Egy idő után a kislány megnyílik, és végül fény derül arra a titokra is, amit újdonsült nevelői elrejtenének előle.  

Az egyik legmeglepőbb rendezői bemutatkozása a 2022-es évnek A csendes lány, amely kimagaslóan jó kritikai fogadtatásban részesült, és a világ filmfesztiváljain is lenyűgözte a közönséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában