Varázslatos világ

2024.06.18. 10:00

A magyar Harry Potter-rajongók táborába kalauzolja el a kötet az olvasókat

A Csorba Győző Könyvtár – Tudásközpont – ad otthont június 18-án délután fél 6-kor a Harry Potter és a rajongói aktivizmus című kötetbemutatónak.

Czeczon Enikő

Fotó: MergeIdea

A bemutatott kiadvány a Fikció, transzmédia, aktivizmus. Egy Harry Potter-rajongói közösség kulturális és részvételi politikái című kötet, szerzője Torbó Annamária.  

A könyv a Szépirodalmi Figyelő Alapítvány Média/Kultúra sorozatában jelent meg, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a Harry Potter nemcsak egy young adult regény- és filmsorozat, amely hirtelen transzmédiasiker lett, hanem rajongók tömegei által támogatott részvételi kultúra is.  

A könyv középpontjába a szerző az online és offline rajongói csoportokat állította, amelyek a Varázsvilág kultikus értékhorizontján belül próbálják értelmezni azokat a társadalmi változásokat, amelyek a korábbi ifjúsági irodalomból még hiányoztak, de mára már korosztálytól függetlenül mindenkit foglalkoztatnak - olvasható a kötetbemutató leírásában.  

Torbó Annamária a magyar Harry Potter-rajongók táborába kalauzolja az olvasókat, megismerteti velük a mozgalom hazai történetét, és azt, ahogy tagjai igyekeznek eligazodni varázstalanított világukban.

A kötetbemutatón a szerzővel Rajnai Richárd médiakutató beszélget.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában