Pénteken avatják fel

2024.06.27. 15:30

Bicsérd új köztéri alkotással gazdagodik: fából készült kompozíciót készített Kovács Tamás

Bicsérden új köztéri alkotás avatására kerül sor hamarosan. Június 28-án 18 órakor adják át a Generációk című, fából készült kompozíciót, amelyet Dohány Zoltán plébános atya meg is szentel. 

Mohay Réka

A faragás Kovács Tamás harkányi fafaragó mester keze munkáját dicséri. Az alkotás neve is jelzi, hogy a különböző generációk kapcsolatát, egységét és összetartozását fejezi ki, a dédszülők, nagyszülők, szülők és a legifjabb gyermekek jelképes ábrázolása által.

A Generációk című, fából készült kompozíciót pénteken avatják fel 

Az ünnepélyes átadón Vér József polgármester köszönti majd az egybegyűlteket, valamint dr. Szente Tünde önkormányzati képviselő, és Konyári Tímea, a Bicsérdi Nemzetközi Művésztelep Egyesület vezetője, hiszen a Bicsérdi Művésztelep egyik hozadéka, hogy ilyen mű megvalósulására kerülhet sor. 
A rendezvény hangulatát zenei produkcióval gazdagítja Durovics Dóra művésztanár és Durovics Géza, a Pécsi Nemzeti színház énekkari tagja.

A Generációk című alkotás az Alkotmány téren, az árkádoknál kap helyet a településen.

A mű illeszkedik a már korábban Bicsérden állított művek sorába is, hiszen 2017-ben készült el, szintén az Alkotmány téren a Közös pont című interaktív köztéri szobor, melyet Mosonyi Tamás szobrász, a Bicsérdi Nemzetközi Művésztelep alkotója készített. Ez szintén több, a településen élő fiatal és idősebb generációt jeleníti meg, a közepére állva a megfigyelő pedig maga is a szoborkompozíció részévé válhat. A mű ezáltal jelzi a múltbeli, a jelenbeli és a jövőben a faluban élő lakosság közötti szoros kapcsolatot, az évtizedeken, századokon átívelő történelmet és közösséget, melynek mindenki, aki valaha is a községben élt, a részese.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában